Za testo:
- 150 ml vode
- 180 ml jogurta
- 200 ml ulja
- 1 kasicica soli
- 500 g brasna
- 2 kasicice suvog kvasca
Za fil:
- 300 g mlevenog mesa
- 1 veća glavica crnog luka
- 1 paprika
- saka kuvanog kukuruza
- malo maslinovog ulja
Za testo pomesajte suvi kvasac sa mlakom vodom. Brasno i so pomesajte, dodajte kvasac sa mlekom i na kraju jogurt i ulje. Zamesite mekse testo i ostavite da naraste 1h. Za to vreme pripremite fil: Na ulju proprzite luk sa paprikom, dodajte mleveno meso i dinstajte desetak minuta. Dodajte zacine po zelji i kuvani kukuruz.
Nadoslo testo podeliti na 8 delova. Testo rastanjite na 5-6 mm debljine. Po sredini testa stavite pripremljeni fil. Preklopite prvo jednu stranu prema sredini, zatim i drugu ali tako da sredina bude bez testa, a onda zatvorite i krajeve. Peci pide u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 20-25 minuta.
Pide radjen po Minjinom receptu http://www.minjina-kuhinjica.com/t-e-s-t-a/pizza/pide/ sa malim izmenama
Pour la pâte:
- 150 ml d'eau
- 180 ml de yaourt
- 200 ml d'huile
- 1 cuillère à café de sel
- 500 g de farine
- 2 cuillère à café de levure sèche
Pour la garniture:
- 300g de viande hachée
- 1 gros oignon
- 1 poivron
- une poignée de maïs
- un peu de l'huile d'olive
Mélanger pour la pâte de levure sèche avec de l'eau tiède. Mélanger la farine et le sel, ajouter la levure avec le lait puis le yaourt et l'huile. Pétrir la pâte et laisser lever 1h. Pendant ce temps, préparer la farce: Faire revenir l'oignon dans l'huile d'olive avec du poivron, ajouter la viande hachée puis cuir le tout encore dix minutes. Ajouter les épices et le mais. Divisé votre pate en huit parties. Etalez votre pate à 5-6 mm d'épaisseur. Mettre la garniture préparée au milieu de la pate. Pliez premier côté vers le milieu, puis l'autre puis fermer bien les extrémités. Cuire pide au four préchauffé à 200 ° C pendant 20-25 minutes.
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