Za testo: Pour la pâte:
125 gr putera 125 gr de beurre
4 kasike jogurta 4 c à soupe de yaourt
1 kasicica soli 1 c à café de sel
1 kasicica secera 1 c à café de sucre
1 jaje 1 oeuf
2 kasicice suvog kvasca 2 c à café de levure chimique
550 gr brasna 550 gr de farine
Nadev: Pour la farce:
po zelji dimljeno meso, sunka, c'est comme vous voulez jambon,
sir, kackavalj.... fromage, poivron.....
Premaz: Pour la dorure:
1 jaje pomesano sa malo vode 1 oeuf dilué avec un peu d'eau
Staviti pola brasna, so, secer i puter sobne temperature, dodati mlako mleko i kvasac te sve dobro sjediniti.
U tu masu dodati jogurt, jaje i uz postepeno dodavanje preostalog brasna umesiti testo koje se ne lepi za ruke.
Ostaviti testo 1 h na toplom mestu.
Za nadev sitno iseckati sve sto zelite (sunka,kackavalj,sir ili paprika ,tunjevina, kukuruz,majonez ...) a zumance umutiti za premaz.
Testo stavite na radnu povrsinu i premesite malo.Od nadoslog testa praviti 16 loptica velicine mandarine, slagati ih u pleh.Kada ih postavljate na pleh ostavite dovoljno prostora izmedju njih.
Premazite peciva sa razmucenim jajetom.Po sredini svake loptice napravite dnom casice za rakiju udubljene gde cete stavljati nadev. Stavite nadev i ostavite peciva jos 30 min. Rernu zagrejati na 200°C. Peciva se peku dok lepo ne porumene.
Mettez la moitié de la farine, le sel, le sucre et le beurre à température ambiante, ajouter le lait tiède et la levure et mélangez le tout.
Dans cette masse ajoutez le yaourt, l'œuf, et en ajoutant le reste de la farine pétrir pour obtenir une pâte qui ne colle pas aux mains. Vous pouvez faire la pâte dans la MAP.
Laissez gonfler la pâte 1h dans un endroit chaud.
Pour la farce coupez finement tout ce que vous voulez ( jambon,fromage ou poivron, thon,mais,mayonnaise... )
Cuire jusqu’à obtenir une belle couleur dorée.
commenter cet article …