22 mai 2012
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Pour les coques voir ici : http://lepotaporoka.over-blog.com/article-macarons-au-chocolat-blanc-104947599.html
Pour la garniture à la Pistache :
50g de crème liquide
150g de chocolat blanc
60g de pâte de pistaches
Pour la pâte de pistaches:
35ml d'eau
125 g de sucre en poudre
250 g de pistaches mondées et non salées
60 g d'amandes en poudre
3 gouttes d'extrait d'amandes amères
125 g de sucre en poudre
250 g de pistaches mondées et non salées
60 g d'amandes en poudre
3 gouttes d'extrait d'amandes amères
Faites vos coques selon la recette. Dans les blancs battu ajoutez le colorant alimentaire vert.
Pour la pâte de pistachés faite cuire l'eau et le sucre à 121°C. Hors du feu, ajouter les pistaches, l'amandes en poudre et l'extrait d'amandes. Mixer le tout, vous obtiendrez une poudre. Ajoutez quelques gouttes d'huile, mixer encore. Mettre dans des pots hermétique et gardez au sec.
Pour la garniture à la Pistache faire chauffer la crème. Ajouter le chocolat blanc en morceaux ainsi que la pâte de pistache.
Mélanger jusqu'à ce que le chocolat soit totalement fondu et que la ganache soit homogène. Laisser prendre pendant environ 2h, soit jusqu'à ce que la ganache soit suffisamment solidifiée mais encore manipulable pour garnir les coques.
Il ne reste plus qu'à garnir les coques.
Za testo recept se nalazi ovde : http://lepotaporoka.over-blog.com/article-macarons-au-chocolat-blanc-104947599.html
Za krem od pistaca:
50 g tecne neutralne pavlake
150 g bele cokolade
60 gr baze od pistaca
Za bazu od pistaca:
35 ml vode
125 g secera
250 g ociscenih, nepecenih pistaca
60 g badema u prahu
3 kapi arome gorkog badema
Napravite testo po navedenom receptu ( u umucena belanca, pre dodavanja badema i prah secera dodajte par kapi zelene jestive boje ) i ispecite kolacice. Ostavite ih da se potpuo ohlade.
Za to vreme spremite bazu za krem od pistaca:
Stavite vodu i secer da se kuvaju. Kada dostignu temperaturu 121°C (pocinje da vri i stvara se bela penica) sklonite sa vatre pa dodajte u to pistace, badem u prahu i ako imate nekoliko kapi arome gorkog badema. Izmesajte dobro sve i stavite u multipraktik. Sameljite dok ne dobijete fini prah. Posle toga dodajte par kapi ulja i nastavite sa mlevenjem. Na kraju cete dobiti gusti krem od pistaca. Jedan deo cete iskoristiti za pravljenje krema a ostalo stavite u teglicu i cuvajte u frizideru.
Za krem od pistaca prvo stavite tecnu pavlaku da se greje. Dodajte u nju sitno seckanu belu cokoladu i bazu od pistaca. Mesajte dok se cokolada ne istopi i krem postane homogen. Stavite u cinijicu i ostavite da se hladi oko 2h.
Posle toga filujte kolacice.