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22 novembre 2012 4 22 /11 /novembre /2012 09:38
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Ingrédients pour 25 macarons (50 coques)
   
Pour les coques:
 
70 g de blancs d’oeufs
140 g de sucre glace
80 g de poudre d’amande
20 g de sucre semoule
 
Le lemon curd:
   
1/2 citron

1 oeuf

25g de beurre

37g de sucre

1cc de maïzena

 


Les Coques:
Mixez le sucre glace et la poudre d’amande puis tamisez l’ensemble.
Montez les blancs en neige ferme, ajoutez le sucre semoule et fouettez à vitesse maximale pour obtenir le « bec d’oiseau » (les blancs forment des pointes lorsque l’on retire le batteur).
Incorporez peu à peu le mélange poudre d’amande/sucre glace en travaillant la masse à la maryse. Le mélange doit être brillant, lisse. Mettez l’appareil dans une poche à douille lisse. Dressez des petits dômes d’environ 3 cm sur une feuille de papier sulfurisé. Laissez croûter 30 minutes.
Enfournez à 120°C pendant 25 minutes. Sortez les coques du four et laissez-les refroidir.
 
Le lemon curd:  
Faites fondre le beurre au bain-marie. Toujours au bain-marie, ajoutez le sucre, la maïzena et le jus de citron, mélangez puis ajoutez l’oeuf. Fouettez le tout jusqu’à ce que le mélange épaississe. Laissez reposer 1 heure au réfrigérateur.
 
Montage
Sortez le lemon curd du réfrigérateur, puis déposez-le sur la moitié des coques à l’aide d’une poche à douille. Refermez avec une autre coque. Placez les macarons au frais avant de les déguster.
   
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Sastojci za 25 gotovih kolacica (50 "sesirica)
   
Za testo:
 
70 g belanaca
140 g secera u prahu
80 g badema u prahu
20 gr secera
     
Za krem od limuna:
 
1/2 limuna
1 jaje
25 g putera
37 g secera
1 kasicica skrobnog brasna -maizene

Za testo:  
U multipraktiku sameljite sto sitnije badem u prahu zajedno sa secerom u prahu. Smesu dobro prosejati da bi bila sto finija. Sto je smesa finija kolacici su sjajniji i glatki.
Belanca prvo sama umutite u cvrst sneg, pa u to dodajte postepeno secer i mutite i dalje mikserom dok ne dobijete cvrst i kompaktni slag. U to polako dodajte mesavinu badem+secer u prahu i sjedinite rucno, delikatno, nikako mikserom. Dobili smo na kraju finu, glatku i sjajnu smesu. Stavite testo u spric ili u kesu za zamrzivac pa na pleh oblozen pek papirom pravite krugove (kao za puslice) oko 3 cm precnika. Ostavite testo da se malo prosusi oko pola sata.
Posle toga pecite kolacice u zagrejanoj rerni na 120°C 25 minuta. Izvadite iz rerne i pustite da se kolacici potpuno ohlade.
 
Za krem: 
Na Pari istopite puter pa u njega dodajte secer, maizenu, sok od pola limuna, promesajte i na kraju dodajte jaje. Kuvajte krem na pari mesajuci dok se ne zgusne. Staviti u frizider da se ohladi minimum 1h. 
 
Posle toga, izvadite hladan krem iz frizidera. Na jedan kolacic stavite krem i prekrijete ga drugim kolacicem.
Macarons cuvajte u frizideru pre sluzenja.

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